Opmerkelijk

01.05.2010 Hardloopwedstrijd op spoorlijn in aanbouw

Eenmalig, en nog nooit eerder vertoond. Hardlopen over een onverharde spoorbaan en meters onder water. Echte hardloopfans kunnen op zaterdag 8 mei 2010 meedoen aan de ProRailRun op de spoorlijn (Hanzelijn) die gebouwd wordt tussen Lelystad en Zwolle.

Vanaf station Kampen Zuid (in aanbouw) gaat de route over de spoorbaan die op sommige plaatsen 8 meter boven het maaiveld ligt, vervolgens door de tunnel onder het Drontermeer en weer terug. Een parcours van circa 9 kilometer op een plek waar eind 2012 treinen zullen rijden. Het parcours is grotendeels onverhard - vergelijkbaar met de vloedlijn van het Noordzeestrand - en daardoor vooral geschikt voor ervaren hardlopers. Het moment is bijzonder, omdat de wedstrijd tussen de bouwactiviteiten is ingepast. De Drontermeertunnel is opgeleverd, maar het ballastgrind, de rails en de dwarsliggers liggen er nog niet.

Wie durft? Hardlopers kunnen zich inschrijven op www.prorailrun.nl.

Hanzelijn

Eind 2012 is de Hanzelijn klaar - een nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Kampen. Een treinreis tussen Lelystad en Zwolle duurt dan nog slechts dertig minuten. Het noorden en noordoosten van Nederland komen zo dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort, en Amersfoort-Zwolle. Dronten en Kampen krijgen nieuwe stations en station Lelystad wordt uitgebreid.

(c) ANP

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 154, nieuw: 62
De meest recente vacatures
>

Beheerder Technische Systemen

Waternet - Amsterdam
>

Planning Engineer

Continu - Amersfoort
>

Engineer Industriële Automatisering

V-NOM l Bemiddelaar in de Techniek ...
>

Projectleider elektro- en besturing...

Waterschap Noorderzijlvest - Gronin...
>

Leerling – Elektrotechniek

Waterschap Rijn en IJssel - Doetinc...
CVbank

 

Je nieuwe collega

niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Milieutechniek Medewerker

HBO
>

Adviseur leefomgeving, Sustainabili...

HBO
>

Watermanagement

WO
>

Motivated junior environmental scie...

WO
>

Allround monteur

MBO
Vereniging van Milieuprofessionals (VVM)EngineersOnly.nl - Echte vacatures, van echte bureaus, voor echte ingenieurs!KIVIH2O-job Nationaal Water TraineeshipChemievacatures.nl